Prižgan rdeči alarm. Tu je zapadlo tudi do pol metra snega.

Agencija za okolje opozarja na burjo, ki bo na izpostavljenih mestih dosegala tudi hitrosti do 140 kilometrov na uro. Do večera bo zapadlo tudi do pol metra snega.

“Največ snega je zapadlo na jugovzhodu, na Dolenjskem in tudi ponekod na Notranjskem, tam okoli 20 centimetrov. V Novem mestu močno sneži, bolj kot gremo proti severu, manj je bilo padavin, ponekod je zapihal tudi severni, severovzhodni fen, zaradi tega ponekod višje temperature. V ljubljanski kotlini se na primer mešata dež in sneg,

V višjih legah in na jugovzhodu države močno sneži. Vremenoslovci pričakujejo, da bo prihajalo do težav in zastojev v prometu, možne so tudi težave zaradi vetrolomov. V jutranjih urah je na stotine gospodinjstev ostalo brez elektrike. Ciklonsko območje se pomika proti našim krajem, zato je v zračnem tlaku močan gradient, zaradi česar močno piha. Burja na Primorskem dosega hitrosti do 120 kilometrov na uro in se bo v prihodnjih urah še nekoliko okrepila. Dosegala bo lahko tudi hitrosti do 140 kilometrov na uro. Piše Žurnal24.

Previdno na cesti.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
62%
2.5km/h
80%
30°C
31°
28°
30°
Sun
19°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.