Programski svet RTV ponovno odpisal Natalijo Gorščak

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Zdi se da je edini, ki na RTV zna razmišljati s svojo glavo še Programski svet RTV. Medtem, ko nekateri s stavko skušajo doseči socializem sredi 21, stoletja, so včeraj na programskem svetu delali.

Izločena Natalija Gorščak in Marcel Štefančič

Programski svet RTV Slovenija ni dal predhodnega soglasja k predlogu generalnega direktorja zavoda Andreja Graha Whatmougha, da za direktorico nacionalne televizije za štiriletni mandat imenuje Natalijo Gorščak. Da bi bilo soglasje podano, bi moralo glasovati ZA vsaj 15 članov 29-članskega sveta, a se jih je na seji tako odločilo le osem. Natalija Gorščak je bila edina, ki se je na vnovični razpis, objavljen aprila, prijavila v skladu z razpisnimi zahtevami. Na tem mestu je že bila, a jo je Grah Whatmough avgusta lani razrešil, ker ni ukrepala ob opozorilih o nizki gledanosti. Gorščakova razrešitev izpodbija na sodišču.

Oddaja Studio City sicer ostaja na programu, je poročal Radio Slovenija. Ni  pa znano, kdo jo bo prihodnji ponedeljek vodil zagotovo pa ne Marcel Štefančič . Programski svet o zahtevi zaposlenih, naj se Studio City vrne z voditeljem Marcelom Štefančičem in njegovo uredniško ekipo, namreč sploh razpravljal, ker za to ni prisojen.  Predsednik programskega sveta Peter Gregorčič“Programski svet ne sme posegati v posamezne dele programa pred objavo in sprejemati odločitev ali stališč, ki so povezana z objavo delov programa.” Oddaja Studio City se torej v prvotni obliki z voditeljem Marcelom Štefančičem ne bo vrnil na program TV Slovenija.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
86%
0.5km/h
100%
-1°C
0°
-2°
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA