Projekt Povežimo Slovenijo pred razpadom?

slika: povežimo Slovenijoi
Stranka SLS naj bi se še pred lokalnimi volitvami združila z Našo deželo?

Združenju Povežimo Slovenijo se na volitvah 24. aprila ni uspelo prebiti v parlament. Več strank, ki so se združili v Povežimo Slovenijo, pa se sedaj razhaja?


Kaj se dogaja s strankami, združenih v Povežimo Slovenijo?

Kaj se dogaja v Gibanju Povežimo Slovenijo? Precej optimistične napovedi o uvrstitvi v parlament so se razblinile. Za gibanje Povežimo Slovenijo je glasovalo le 40.612 ljudi, ali 3.41%, kar je 10.000 glasov premalo za uvrstitev v parlament. Kje se je zataknilo?

Če gre verjeti zapisom portala Požareport – Franc Kangler (Nova ljudska stranka Slovenije) in Zdravko Počivalšek (Konkretno, prej SMC) menda, tako se govori, zapuščata politiko? A kot pravijo mariborski viri bo Kangler najverjetneje odšel še na lokalne volitve za župana Maribora? Počivalšek je v okraju Šmarje pri Jelšah sicer dobil 2192, ali 12% glasov, a ga je premočno premagal Anton Šturbej iz SDS, ki je dosegel kar 4649, ali 26.24% glasov. Franc Kangler pa je bil na volitvah manj uspešen. V njegovem okraju Maribor 3, ki obsega tudi njegov kraj Duplek, je dosegel le 1016 glasov, ali le 8,75%.

kangler Nista pa še odnehala, – Alojz Kovšca, predsednik državnega sveta in podpredsednik stranke Konkretno, ter nekdanji jeseniški hokejist Miha Rebolj, tudi generalni sekretar stranke Konkretno, naj bi se zdaj, kot piše Požareport spopadla za predsedniško funkcijo in za preostalo dediščino te stranke, kar jo je še ostalo.

GAS

Alojz Kovšca in Zdravko Počivalšek

Tu pa je še zeleni Andrej Čuš, nekdanji član stranke SDS, ki se je na teh volitvah kar preveč prevzel in se je že videl v parlamentu. Po Ptuju, naj bi se, tako viri iz Ptuja, hvalil, kako bo novi poslanec in kako bo na Ptuju premagal SDS. Na volitvah pa je dobil le 1137 glasov, ali le 7.73% in močno je zaostal za Jožefom Lenartom iz SDS, in to za kar 3800 glasov. Naj bi pa ponovno kandidiral za župana Ptuja, kot piše Požareport. Vsaj vztrajnosti Čušu ne primanjkuje.

Naj bi se pa SLS v prihodnjih mesecih, tako Požareport, vendar še pred lokalnimi volitvami, združila z Našo deželo, ki jo vodi Aleksandra Pivec. Jo menda kar kličejo posamezni politiki iz SLS. Je pa SLS, kar ni tako nepomembno, tudi uradni lastnik blagovne znamke Povežimo Slovenijo. Zanimivo ko je Pivčeva doživela fiasko na volitvah, pa bi kar naenkrat rada sodelovala?

Aleksandra Pivec

VREME

Maribor
delno oblačno
55%
2.1km/h
40%
27°C
28°
26°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.