Proti Jankoviču danes nov protest pred MO Ljubljana!

Slika, 24ur

Ljubljanska opozicija danes ob 14.30 napoveduje nov protestni shod proti nasilju župana Zorana Jankovića. “Kar dela Janković je zločin,” je prepričan vodja Aleš Primc.

Ljubljanski župan Zoran Janković se je znašel pod plazom kritik vse večjega števila Ljubljančanov, saj vztraja pri nezakoniti gradnji kanalizacije skozi zajetje pitne vode za celotno Ljubljano, prav tako v svojem mestu ni sposoben urediti zdravstva. Brez osebnega zdravnika je več kot 10 tisoč ljudi, medtem ko sam trdi, da za stanje ni odgovoren. Piše Demokracija.

Ljubljančani imajo tovrstnega izogibanja odgovornosti dovolj, zato se županu Jankoviću dogaja upor. V petek se je na območju gradnje kanalizacije C0 zbrala precej večja množica ljudi kot običajno, nestrinjanje so prišli izrazit kmetje s številnimi traktorji. A Janković je še vedno trdno prepričan, da bo projekt dokončal. V igri je namreč denar in tega ima župan Janković neskončno rad. Kako deluje pravna država v primeru njegove družine, pa smo videli v stečajnem postopku Electe, kjer so upniki znova potegnili kratko in bo njegovemu sinu Damijanu Jankoviću, namesto 5,5 milijona evrov dolga, potrebno plačati zgolj 40 tisoč evrov.

Sicer pa še vedno odmeva Jankovičev “drekovod” in njegova nasilna gradnja z varnostniki, kar je lep primer stanja vladavine prava v tej državi. Zavedati se moramo, da so množični shodi edini način, da Jankoviću preprečimo, da nam zastrupi vodo, ki jo vsak dan pijemo. Samo še sami jo lahko zaščitimo, saj so institucije odpovedale.

V ponedeljek, 20. marca, ob 14.30 se množično zberimo pred ljubljansko mestno hišo, bodite točni, poziva Aleš Primc.

Poleg tega bo danes o 11. uri pred parlamentom potekala tudi novinarska konferenca inštituta 1. oktober, kjer bodo akterji predstavili naslednji vseslovenski shod upokojencev Slovenije. Očitno se obeta pester ponedeljek.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
62%
8.8km/h
75%
12°C
14°
7°
11°
Fri
9°
Sat
4°
Sun
4°
Mon
6°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.