Danes se pri predsedniku največje stranke v državi in zmagovalcu volitev Janezu Janši nadaljujejo pogovori o morebitni novi koaliciji. Pri tem pa ima težave zlasti stranka SMC.

SMC s težavami na pogovore z Janezom Janšo

Pri morebitnem vstopu v vlado Janeza Janše ni veliko novega. Med 10-člansko poslansko skupino SMC, naj bi bilo še vedno sedem poslancev za vstop in dva sta proti, Jani Möderndorfer in Janja Sluga, načeloma tudi tretji, mariborski poslanec SMC Branislav Rajić, vendar naj bi on na koncu glasoval tako, kot bo rekel Počivalšek, piše Požareport. A tu je še nepredvidljivi Miro Cerar.

In kaj dela v teh dnevih nadomestnik Jani Möderndorfer? Pritiskal naj bi na Janjo Sluga, poslanko SMC iz Celja in namestnico vodje poslanske skupine SMC, da ne samo glasuje proti Janši, ampak, naj tudi zapusti SMC ter prestopi v LMŠ,(če tam sploh Janija hočejo). Möderndorfer v bistvu nima več kaj izgubiti. On je namreč zgolj in samo nadomestni poslanec, čeprav tega ne sliši rad. in takoj potem, ko Šarčeva vlada tudi uradno preneha obstajati, se Miro Cerar avtomatično vrača v državni zbor, Janiju Möderndorferju, ki je poslanec postal zato, ker je Cerar šel med ministre, pa avtomatično preneha obstajati poslanka funkcija. In če bi Miro Cerar šel za predsednika DZ, Jani ostane zunaj, za vselej (no vsaj dve leti).

Vse stranke, kjer je bil Jani Möderndorfer so propadle.

Vse stranke, kjer je bil zraven Jani Möderndorfer, so že propadle, ali pa so tik pred propadom, to so: Lista Zorana Jankoviča (2006-2011), Pozitivna Slovenija (2011–2014), Zavezništvo Alenke Bratušek (2014–2015), Stranka Modernega centra (2015–). Jani Möderndorfer jih razjeda in uničuje od znotraj, to svojo neslavno uničevalsko strankarsko kariero pa je začel že kot pripadnik tako imenovane ljubljanske frakcije LDS, in nenazadnje, kot predsednik ljubljanskega košarkarskega kluba Olimpije je skoraj dokončno finančno potopil tudi ta klub, dokler ni bil prisiljen odstopiti.

Le kam bo slavni uničevalec strank šel sedaj? LMŠ ali SD? No obe stranki bi bilo namreč dobro pokopati.

vir: Požareport

DK