zajem slike /twitter, topnews.si

“Nizkotno se je spustila tranzicijska levica. Tako nizkotno  da razmišljamo, da z naših avtomobilov, kamer in drugih tehničnih pripomočkov umaknemo logotipe Nova24TV, saj smo že večkrat bili tarča verbalnih, zdaj tudi fizičnih napadov. Varnost naših novinarjev in snemalcev je vendarle na prvem mestu,” je po včerajšnjem napadu Zlatana Čordića na snemalca dejal direktor Nova24TV Boris Tomašič.

Zlatan Čordič se pritožuje zaradi kazni:

Zaradi kazni, ki jo je od policistov dobil Zlatan Čordič zaradi neupoštevanja zdravstvenih ukrepov, ter odtujitve osebnega predmeta se Zlatko že pritožuje. Kazensko ovadbo zoper njega je sprožila tudi Nova24TV.

Zlatan Čordič se že pritožuje zaradi kazni. To je povedal za Top news: “Zdaj naj končno cela Slovenija izve, da jaz nisem priseljenec, da jaz nisem migrant ampak, da sem jaz rojen Ljubljančan. Nisem niti Bosanec, niti Slovenec, niti Črnogorc, niti Srb, niti nič drugega kot samo človek … A zdaj je vaš džob to, da vi mene popišete, da oni meni lahko pošljejo kazen. Da jaz pač glede na to, da od decembra ne morem delati in bom moral plačati kaj? Plačati to kazen. S čim? Oni se bodo usedli na račun in bom pač dobil kazen in zdaj ne vem, kje bom dobil denar v teh časih. Glej, če mi pošlješ kazen, me boš porinil v bankrot. A to hočeš? Če mi pošljejo kazen, me uradno porinejo v bankrot. Ampak to je samo njihova služba. Je v redu, da nekdo pride in te snema v glavo brez, da bi to rekel in pol ko ga vprašaš, odgovori: jaz samo delam svoj džob. … S to kaznijo, ki jo bom dobil, bom primoran vzeti zadnje evrčke, zadnjih 1750 evrov, ki sem jih dobil kot pomoč za tri mesece, sem dal odvetniku 1500, da se je lahko zajebaval s takimi, kot so ti novinarji iz “Nore24″, plačanci od Janše in od Orbana zato, da mi ne blatijo imena. Kaj sem dosegel? Nič. Zgubil sem onih jurja pa pol, nima veze .. In zdaj naj jaz gledam, kako on mene snema… in kaj ste naredili?” Je dejal Zlatan Čordič za topnews.si 

Seveda ni mogoče opravičevati kakršnega koli incidenta, verbalnega ali fizičnega, z novinarji in snemalci, ki jih redakcije pošiljajo na snemanje dogodkov. Novinarji, še posebej pa snemalci ter fotografi, namreč niso odgovorni za uredniško politiko ali usmeritev medija, pa naj si gre za leve, desne, nevtralne. Odvzem kamere za snemalca pomeni podobno kot, če bi policistu vzeli orožje ali pa glasbeniku njegov instrument. Tu je šlo za nedopustno dejanje vredno vsake obsodbe.

Še vedno pa Zlatanu Čordiću ni jasno, da je bil na nelegalnem protestu, po tem, ko je bilo zaradi koronavirusa zbiranje ljudi prepovedano. Prav tako ni nosil niti zaščitne maske.

MG