slika: Nova24 TV

Medtem ko pobudnik Koalicije ustavnega loka Jože P. Damijan zatrjuje, da so bili določeni pogovori za oblikovanje koalicije že opravljeni, predstavnika stranke DeSUS in SMC kakršnekoli pogovore zanikata.

NE DESUS IN NE SMC SE NE POGOVARJATA Z DAMJANOM

Poslanca državnega zbora in člana vladajoče koalicije Ivan Hršak (DeSUS) in Janja Sluga (SMC) sta v oddaji Odkrito na 3. programu Televizije Slovenije med drugim spregovorila o možnostih morebitnega prestopa iz zdajšnje koalicije v Koalicijo ustavnega loka. Pretendenti za prestop naj bi namreč prihajali prav iz njunih strank. A to ne drži.


Koalicija ustavnega loka v državnem zboru potrebuje podporo 46 poslancev. To pomeni, da potrebujejo osem dodatnih poslancev vladajoče koalicije. Damijan je nedavno v oddaji Politično na TVS pojasnjeval, da je v obeh manjših strankah koalicije počutje ob tem, kar počne vladajoča stranka, precej nelagodno. “Določeni pogovori so bili že narejeni. Tudi v luči pričakovanja novega vodstva DeSUS, dogodki v SMC nas navdajajo z optimizmom. Verjamem, da bomo v dveh mesecih uskladili ta program in dobili zadostno podporo v državnem zboru,” je napovedal Damijan.

A Janja Sluga mu je v včerajšnji oddaji odvrnila, da se nelagodno počuti takrat, ko nekdo vztrajno ponavlja, da jim je predstavil določene stvari in se je z njimi pogovarjal, pa ni tako. “Do nas ni pristopil nihče, pogovarjali se nismo z nikomer, še najmanj z Damijanom. Ponavljati, da to drži, se mi zdi smešno,” je še dodala vodja poslanske skupine SMC.

Ne samo, da novi (ne)mandatar nima pojma o čem govori, se rad tudi zlaže. Toliko o tem!

MG