Raziskava je pokazala. “Neodvisna” STA je levo usmerjena?

STA novic
STA, slika: twitter

Raziskava usmerjenosti določenih Twitter kanalov je pokazala, da Slovenska tiskovna agencija na svojem Twitter profilu v največji meri deli le tiste novice, ki so namenjene levo usmerjenemu občinstvu.

STA – leva tiskovna agencija?

Preko aplikacije Groundnews so se novinarski kolegi Demokracije lotili analize profilov Twitterja in njihove ciljne usmerjenosti. Presenečenje ali ne, kot profil STA novice se je izkazal za izrazito levo politično usmerjenega, enako kot profil časopisa Delo. To pomeni, da sredinsko in desno usmerjenih novic na njihovih profilih skoraj ne boste našli. Če je tovrstna uredniška politika pri Delu stvar lastnika – saj je v zasebni lasti – pa je ugotovitev za STA naravnost škandalozna, saj gre za državno agencijo, financirano s strani davkoplačevalcev in bi tako morala zasledovati kar se da uravnoteženo uredniško politiko. Raziskava torej potrjuje, da je Slovenska tiskovna agencija še eden izmed mnogih protivladnih medijev.

PM

VREME

Maribor
pretežno oblačno
76%
0.5km/h
55%
21°C
21°
20°
19°
Thu
21°
Fri
19°
Sat
18°
Sun
18°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.