Razkrivamo kje bodo zbirna mesta v Mariboru za akcijo “Očistimo Slovenijo”

slika: očistimo Slovenijo

Društvo ekologi brez meja organizirajo akcijo Očistimo Slovenijo, ki se bo odvijala tudi v Mariboru. Cilj je čiščenje na terenu in osveščanje vseh o zmanjševanju odpadkov.

V kolikor vam čas dopušča, vas vabimo, da se akcije udeležite tudi vi. pripravili smo vam seznam zbirnih mest in tras čičšenja: Zbor je v soboto, 15. septembra 2018, ob 9. uri na naslednjih lokacijah:

Parkirišče pri gostilni Pri treh ribnikih, Ribniška ulica 9, Maribor (čistila se bo trasa Piramide in Kalvarije, kontaktna oseba je: Borut Ambrožič, 040 776 881),

  • Hiša stare trte na Lentu, Vojašniški trg 8, Maribor (čistila se bo trasa desnega brega reke Drave, kontaktna oseba je: Josip Rotar, Mariborska kolesarska mreža, 040 458 119),
  • Decathlon, Tržaška c. 14, Maribor (čiščenje javnih poti, kontaktna oseba je Špela Frangež, tel: 040 733 224),
  • Mladinski svet, trg Revolucije 9, Maribor (čistila se bo trasa desnega brega reke Drave, kontaktna oseba: Štruc Tilen 070 466 871).

Za pregled divjih odlagališč z namenom posodobitve registra iz leta 2010 pa se lahko oglasite na:

  • RTV Maribor, Ilichova ulica 33, Maribor
  • Pred OŠ Martina Konšaka, Prekmurska ulica 67, Maribor
  • Drava center, Limbuško nabrežje 2, Maribor
  • MČ Radvanje, Lackova cesta 43, Maribor
  • Zavetišče za živali, Avtomobilska ulica 25, Maribor 

Pri podjetju Marprom, se bo čistilo parkirišče pod Pohorjem in v njihovi neposredni okolici do lokacije nekdanje gostilne Pohorka, tam bo baje čistil tudi župan. Del zaposlenih na Marpromu pa bo čistil tudi svoje delavnice na Pobrežju. Zaposleni na Mariborskem Vodovodu se bodo podali v Betnavski gozd. Akciji se bodo pridružili tudi Krajevna skupnost Razvanje, vrtec Borisa Pečeta, OŠ Prežihovega Voranca in OŠ Angela Besednjaka. Šolam in vrtcem bodo prostovoljci posredovali navodila za čiščenje in jim naročili, da zbrane odpadke odvržejo v svoje zbiralnike.

Očistimo Slovenijo odpadkov, da bomo živeli v lepši državi in v lepšem mestu Maribor.

Ta pobuda o lepšem in bolj urejenem mestu, naj velja prav za vse Mariborčane vsak dan. Naj to velja tudi za župana, da ne bo čistil Maribora le v času volitev.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.