slika Youtume, maribor.info

Maribor je imel v polnem Ljudskem vrtu priložnost, da si z zmago nad večnimi rivali zagotovi 15. naslov državnega prvaka. Olimpija je vijoličastim pokvarila načrte in nadzorovala dogajanje ter prišla do popolnega izkupička.

Opravičilo Zahoviča na mestu

»Derbi je zelo lahko analizirati, to je verjetno v dvanajstih letih naša najslabša tekma. Se opravičujem navijačem, v svojem, v imenu strokovnega vodstva, vseh v klubu.

V tej želji, da bi navijačem dali to, kar smo si vsi želeli, da bi postali prvaki na današnji dan, smo pogoreli. Bili smo premotivirani in v tem namenu, da bi vsi skupaj šli veseli s stadiona, odigrali res slabo,« so na uradni spletni strani kluba zapisali besede športnega direktorja Zlatka Zahoviča.

Po koncu srečanja se je zgodil še manjši incident. Ko sta zelenico zapuščala trener Darko Milanič in športni direktor Zlatko Zahović, je z vzhodne tribune proti njima poletela bakla in ni veliko manjkalo, da bi zadela cilj. Navijači so tokrat z žvižgi pospremili z igrišča oba mariborska stratega.

Zaradi uporabe pirotehničnih sredstev na prireditvi, bo prekrškovni organ zoper organizatorja uvedel tudi hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitve določbe 38/2 Zakona o javnih zbiranjih.

vir: maribor.info, žurnal

M.G.