Referendum o evtanaziji, ki ga skušajo vsiliti vladajoči, bi bil neustaven?

Svoboda Radenci, slika družbeno omrežje

Ali nas poleg Evropskih volitev čaka še cel kup referendumov? To je voda na mlin predvsem Svobodi, saj bi si na tak način zagotovila še kak dodaten glas na Evropskih volitvah.


Ideja je, da bi z dodatnim referendumskim odločanjem, ki ga predlagajo Svoboda, SD in Levica, na volišča pritegnili dodatne volivce za vladne stranke in si s tem zagotovili kak dodaten sedež.

Da bi bil referendum o pomoči pri končanju življenja v neskladju z več členi ustave in tudi poslovnikom državnega zbora, pa je s podpisom vodje Nataše Voršič opozorila zakonodajno pravna služba državnega zbora: kršena bi bila načela poštene izvedbe referendumskega postopka, pravica do informiranega izjavljanja na referendumu in učinkovito izvrševanje pravice, piše Spletni časopis.

Na katerem levem  zelniku je zrastel tak pretkan načrt, težko rečemo, a poslanci Svobode, SD in Levice so predlagali razpis neobvezujočega referenduma o ideji evtanazije, a brez konkretnosti. Imeli bi neobvezujočo anketo o nejasni stvari. Tako je najlažje zmagati. Namesto v vladi dobro pripravljenega zakona, ki bi ga vladna koalicija sprejela, ker ima državnem zboru velikansko večino, zdaj pripravljajo neobvezujoč referendum o ideji, ki jo po anketah podpira večina ljudi, da bi s tem privabili več volivcev na evropske volitve.

 

VREME

Maribor
oblačno
71%
0.5km/h
100%
8°C
12°
7°
8°
Thu
2°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.