Reporter iz davkoplačevalskega korita pokasiral že 5 milijonov evrov?

reporter
slika družbeno omrežje
Poslovanje Reporterja ter z njim povezanih oseb, bi moralo zelo zanimati tudi FURS?

Nekoč še dokaj mormalnarevija Reporter, danes pa le še strateško, specializirano, tabloidno trobilo laži , uperjeno na diskreditacije posameznih tarč, predvsem desnega političnega pola.

Tako nekako deluje ves propagandni material Odlazkovega imperija, kamor spada tudi Reporter. Pri anti Janša propagandi je recimo šel Odlazek praktično na vse ali nič. Njegov medijski ter smetarski imperij brez enormne finančne pomoči države (vlade, proračuna) ne more preživeti, saj so se njegovi poslovni modeli, dokončno izpeli. Zato so Odlazkovi tabloidi in njegove radijske postaje delovale kot enoten propagandni aparat. Laganje z velikim črkami po naslovnicah Odlazkovih tabloidov je postala nekaj “povsem normalnega”, po Odlazkovi radijski mreži so pod krinko novic (poročil) brali članke iz postala Necenzurirano, Denis Avdić, najbolj znani voditelj Radia 1, ki se je za te potrebe volilne kampanje čez noč spremenil v političnega propagandista, se vsak dan norčeval iz Janeza Janše ali drugih članov prejšnje vladne koalicije, z Golobom pa sta se med oddajami prijazno tikala.

Kot piše Požareport, reporter Media, ki izdaja revijo Reporter, nima nobenega zaposlenega, saj so novinarji Reporterja zaposleni na družbi Salomon, podjetju za zaposlovanje invalidov, ki ga že vrsto let prav tako obilno sofinancira država. Novinarji Reporterju so torej zaposleni pri podjetju, ki z revijo Reporter nima nič skupnega, razen da sta oba del Odlazkove medijske hobotnice. Poslovanje izdajatelja Reporterja – družbe Reporter Media, in povezanih oseb, pa bi tudi sicer moralo zelo zanimati finančno upravo oziroma FURS: podjetje namreč praviloma ustvarja med 800 in 900 tisoč evrov letnih prihodkov, nima niti enega zaposlenega, pri čemer skoraj ves denar, ki pride na podjetje, izpuhti skozi stroške blaga, materiala in  storitev

Brez obilnega črpanja proračunskega denarja bi Reporter že zdavnaj propadel. Ne nazadnje, prodana naklada naj bi se gibala tam okoli 800 izvodov, po javnem priznanju Silvestra Šurle pa so prodajo člankov na spletu že pred časom ukinili, ker jih nihče ni bil pripravljen plačati.

Brez obilnega črpanja proračunskega (davkoplačevalskega) denarja bi revija Reporter že zdavnaj propadla, ugasnila. Povedano drugače, revijo Reporter pri življenju skozi proračunske vire praktično vzdržujejo – davkoplačevalci. Piše Požareport.

Samo ministrtvo za kulturo je do sedaj Reporterju namenilo kar 105.882,47 evra, pa recimo Državni zbor 23.867,03 RTV javni zavod 21.034,49 evra itd. Kako lepo je biti Reporter. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.