ŠTRUKELJ KUČAN
slika: Demokracija

SVIZ na čelu z Branimirjem Štrukljem z vsemi mogočimi potezami želi blokirati delo vlade, pa čeprav so medsebojno kontradiktorne.

Pritlehno delovanje Štrukljevega SVIZ-a

V sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije – SVIZ se obračajo po vetru in njihovi pozivi postajajo vse bolj nepovezani. Medtem ko so v času zaprtja šol ves čas pozivali k temu, da bi se šole čimprej odprle, tokrat ob odprtju le-teh problematizirajo situacijo. “Oblast ne zna, ne zmore ali noče zaposlenim zagotoviti temeljnih varnostnih elementov, denimo kakovostnih testov, ustreznih mask, pleksi pregrad, prezračevalnikov zraka,” so zapisali v kampanji.

Prav zanimivo je, da so želeli odpreti šole brez mask, nasprotno pa se sedaj za učitelje bojijo, otroke in učitelje pa bi celo ločevali s pleksi stekli. Poleg tega njihove trditve temeljijo na zavajanjih, da trenutni ukrepi niso učinkoviti, teste pa označujejo za nekakovostne. Kot so dejali uporabniki na Twitterju gre pri SVIZu za neprestano izmišljevanje in uporabijo vse sile, ki jim pridejo prav nekem trenutku, da napadejo vlado.
Preberite tudi: Za bivšega Kučanovega zeta Štruklja so hitra testiranja za učitelje ponižujoča?

Pri levičarjih torej nič novega.

PM