slika: Demokracija

Res neverjetno kakšno anti Covid revolucijo revolucijo se gre bivši  Kučanov zet, glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture – SVIZ Branimir Štrukelj.

Ideološki boj Branimira Štruklja?

Ali v Sloveniji res potrebujemo ljudi, za katere je opravljanje hitrega testa na Covid ponižujoče? Tako razmišlja dolgoletni glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture – SVIZ Branimir Štrukelj. Kučanov zet in velik zagovornik stranke Levica. V soboto je namreč vladni govorec Jelko Kacin na vladni konferenci dejal, da morajo biti šole ob odprtju za otroke varne. Zato se je vlada odločila, da bi lahko za varnost otrok poskrbela tako, da na hitra testiranja pošlje učitelje tik pred odprtjem šol. Glede na odprtje različnih vzgojno izobraževalnih zavodov, bi tako ponovoletno testiranje zajelo zaposlene na različnih segmentih.

Bivši Kučanov zet, vidni predstavnik stranke Levica in sindikalist Branimir Štrukelj je tako pričel svoj ideološki boj proti trenutni vladi Republike Slovenije, meni, namreč, da so hitra testiranja za učitelje ponižujoča. S tem posledično, glede na slabo epidemiološko sliko Slovenije, spravlja v nevarnost ne samo otroke ampak tudi učitelje.

Medtem, ko Štrukelj izvaja svojo revolucijo, pa LMŠ-jeva Lidija Divjak Mirnik v parlamentu nabija z novico o vrnitvi učencev v šole.

*Zapisi ne družbenem omrežju ne izražajo vedno stališče portala e-maribor

PM