Res neverjetno! Trije prvošolci naj bi zlorabili 6-letno deklico?

deklico
slika je simbolna

Neverjetno a resnično.  Zgodilo se je pri nas. V razredu proti koncu pouka v času menjave skupin in menjave učiteljic.

So res zlorabili 6 letno deklico?

Zaradi vpletenosti otrok, kraja in šole v prispevku ne bomo navedli. Vse pa naj bi se dogajalo v prostorih šole, deklico so obstopili trije sošolci, eden jo je zagrabil, drugi ji je potegnil dol spodnje hlačke, tretji naj bi ji z roko segel v mednožje. Začela se je upirati, brcati in se otepati. Da se je le rešila, je takoj stekla do učiteljice. Pišejo Slovenske novice.

»Želim, da gre zadeva v javnost tudi zato, da bodo starši in učitelji bolj pozorni, kaj se dogaja z otroki, sploh zdaj, ko so bili prisiljeni biti toliko časa doma,« pravi mama deklice, ki jo je prizadela izjava ene od učiteljic, da so fantje pač samo malo raziskovali. “Še dobro, da zdaj pouk spet poteka od doma, da si bo malo opomogla. Me je pa strah, da bodo travme ostale za vse življenje,” je zaskrbljena mama šestletnice.

Dve interpretaciji dogodka

V telefonskem pogovoru je ravnatelj te šole, kjer so se z vso resnostjo in po protokolu lotili razčiščevanja zadeve, izpostavil, da obstajata dve interpretaciji istega dogodka. Dečki namreč dejanje zanikajo, medtem ko deklica in njeni starši trdijo drugače, zato bi šlo lahko po eni strani za nedolžno otroško igro, po starševskih interpretacijah pa celo za spolno zlorabo. »Še isti dan smo šli v postopek, ki ga vodi šolska svetovalna služba. Takoj smo obvestili tudi starše, težko pa bi govoril o spolni zlorabi, saj je šlo za sedemletnike. “Z vsemi se moramo pogovoriti, po potrebi sprožiti ustrezne postopke, potem pa znova jasno postaviti meje, zagotoviti varno okolje, v katerem se bo deklica dobro počutila,” je dejal ravnatelj.

PM

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.