Reševanje prehodno skladiščenih količin komunalnih odpadkov na sortirnici

Zaradi avtomatskega zastoja delovanja Centra za obdelavo sekundarnih surovin, sortirnice v Mariboru, je bilo obratovanje le – te v mesecu juliju dvakrat zaustavljeno. Do vzpostavitve ponovnega obratovanja bomo vse sprotne količine mešanih komunalnih odpadkov do nadaljnjega predajali pogodbenemu partnerju, izbranem na javnem razpisu, neposredno v mehansko biološko obdelavo. Na današnji dan se na območju sortirnice trenutno nahaja 1.900 ton mešanih komunalnih odpadkov, ki so posledica obdobja od druge zaustavitve obratovanja. Vse navedene količine bodo v celoti iz območja prepeljane v obdelavo še ta mesec. Odvozi v obdelavo se že izvajajo.

V podjetju Snaga dodajajo, da sočasno rešujejo tudi problematiko zalog mešane komunalne odpadne embalaže, ki je v lasti države in se skladišči na prehodnem skladišču na območju sortirnice. V juniju so na podlagi sprejetega interventnega zakona podpisali pogodbo z Ministrstvom za okolje in prostor o prevzemu in obdelavi mešane komunalne odpadne embalaže v količini 865 ton.

V Snagi si prizadevajo in se trudijo reševati izzive s kopičenjem odpadkov, ki so posledica višje sile, v največji možni meri. Tudi v prihodnje zagotavljajo, da bodo naredili vse, da bo naše mesto čisto in prijazno občanom.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

VREME

Maribor
delno oblačno
57%
40%
27°C
28°
25°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.