Rešitev za RTV, zvišanje prispevka ali odpustiti 300 delavcev? Kakšno je vaše mnenje?

slika: rtvslo.si

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je v odprtem pismu, ki ga je naslovil na predsednika vlade Roberta Goloba, opozoril, da bo javni servis prihodnje leto samo zaradi dviga cen energentov potreboval dodatnih osem milijonov evrov.

Grah Whatmough je v pismu navedel, da je položaj generalnega direktorja RTV Slovenija prevzel v izjemno zahtevnih finančnih okoliščinah. “RTV Slovenija je imela od leta 2017 višje odhodke od prihodkov, povedano drugače, ustvarjala je izgubo, kar je predvsem posledica dejstva, da se RTV-prispevek ni uskladil s cenami življenjskih potrebščin že deset let,” je zapisal, a dodal, da je vodstveni ekipi z velikim angažmajem in sodelovanjem s socialnimi partnerji uspelo negativne kazalnike obrniti navzgor. “V prvem polletju letos smo tako ustvarili 2,5 milijona evrov presežka prihodkov nad odhodki,” je zapisal, dobiček ob polletju pa pripisal večjim prihodkom z naslova oglaševanja ter nižjim stroškom dela.

Kot je zapisal, vodstvo ocenjuje, da bo – če se bo vlada dogovorila za dvig plač v javnem sektorju – prihodnje leto javnemu zavodu primanjkovalo celo devet milijonov evrov. “Ves napor vodstva in socialnih parterjev se bo tako v hipu izničil, pokritje tako velike izgube brez pomoči ustanovitelja pa bi bilo mogoče le, če bi število zaposlenih zmanjšali kar za 300,” je zapisal.

Spoštovani predsednik vlade, verjamem, da si nihče ne želi uresničitve tega črnega scenarija. In čeprav se morda ne strinjate z vsemi potezami in rešitvami, ki jih uvaja to vodstvo RTV Slovenija, je poslanstvo javnega zavoda mogoče izpolniti le ob njegovi finančni stabilnosti. Žal pa te brez dviga RTV-prispevka ali izdatnega proračunskega finančnega vložka s prihodnjim letom ne bo več mogoče zagotoviti,” je še zapisal generalni direktor in premierja prosil za sestanek.

Kakšno pa je vaše mnenje. Naj RTV podraži prispevek, ali naj odpusti 300 delavcev?

Stranka SDS poziva tudi zaradi tega, da je potrebno iti na referendum in oddati podpis za normalizacijo RTV.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
57%
0.5km/h
67%
21°C
23°
20°
20°
Thu
13°
Fri
12°
Sat
14°
Sun
9°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA