Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke SDS je bila izvoljena na mesto enega od desetih podpredsednikov največje politične skupine v Evropskem parlamentu, 


Vodja Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu je postal dosedanji vodja Manfred Weber. Njegovo izvolitev je omogočilo 161 od 169 veljavno oddanih glasov. 188 poslancev sicer šteje omenjena politična skupina. Omenjeno skupino pa popolneje tudi 5 evropskih poslancev iz Slovenije.

Po nedavnih evropskih volitvah EPP ostaja največja politična skupina v Evropskem parlamentu, zaradi česar je ta tudi v najboljšem položaju glede pogajanj s preostalimi političnimi skupinami o vodilnih položajih v evropskih institucijah, ki so še naprej v teku. Piše Nova24TV.

Med 10 podpredsednikov in podpredsednic EPP se je uspelo uvrstiti evropski poslanki Romani Tomc, ki je za izvolitev prejela 141 od 170 veljavno oddanih glasov. “Zelo sem vesela tega rezultata in zaupanja celotne poslanske skupine”, je povedala Tomčeva po izvolitvi.

 

VREME

Maribor
oblačno
64%
2km/h
89%
29°C
31°
28°
28°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.