Župan Makol popustil pod pritiski občanov. Vetrnih elektrarn na Boču ne bo?

Krajani Makol so bili danes odločni, da  na manjšem protestu pred občino  so županu in investitorju sporočijo, da odločno nasprotujejo vetrnim elektrarnam na svojem območju. 


Kakih sto krajanov Makol iz tudi nekaterih bližnjih krajev se je dopoldne zbralo pred občino, saj nasprotujejo gradnji vetrnih elektrarn na Boču. Krajani so zato zahtevali sestanek z županom Francem Majcnom, a je na razgovor povabil le pobudnika ljudske iniciative proti vetrnim elektrarnam Boštjana Plaznika. Krajani pa so zasedli prostor pred občino in z glasnimi žvižgi izražali negodovanje. Na občino so namestili tudi transparent “NE vetrnim elektrarnam!”

Po uri trajajočemu sestanku z županom, sta pred krajane Makol tako stopila Boštjan Plaznik, pobudnik ljudske iniciative in župan Makol Franc Majcen. Podžupan, Zdravko Krošl, ki je v bistvu pobudnik vetrnih elektrarn in desna roka župana, se pred občane in občanke občine Makole, ni upal prikazati. Na koncu je po  sestanku vseeno prevladalo prepričanje, tudi po protestih občanov, da vetrnih elektrarn na Boču ne bo, kot je zatrdil tudi župan.

To je za medije povedal župan Franc Majcen:

 

 

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
74%
1km/h
75%
25°C
27°
25°
25°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.