RTV Slovenija tudi v času krize ne bo zmanjšala RTV prispevka? Koliko je tam zaposlenih in koliko denarja gre za njih?

slika: rtvslo.si

RTV v času krize ne razmišlja o zmanjšanju RTV prispevka. Nelogično in nesolidarno. Poleg tega pa si RTV v času koronavirusa, večkrat privošči tudi obračunavenje s predsednikom vlade.

Na RTV zaposlenih kar 2272 zaposlenih

Je pa že od nekdaj sporno plačebvanje RTV prispevka, katerega morajo plačevati prav VSI, ki so priključeni na električni priključek. Ima pa ta javni servis, ki se  zaposlenihimenuje nacionalna televizija veliko zaposlenih. Konec leta 2019 je bilo na RTV Slovenija, ki je lansko leto zaključil s 3,2 milijona evrov izgube, 2272 redno zaposlenih (načrtovali so, da jih bo 2228).  Številka je v primerjavi z letom prej manjša za natanko sedem zaposlenih, v primerjavi z 2015 pa višja za 324. Vsekakor je treba omeniti, da RTV Slovenija od leta 2015 ureja problematiko z dolgotrajnimi zunanjimi sodelavci.Do konca 2019 so zaposlili kar 530 honorarnih sodelavcev.

Celotni stroški dela, tako redno zaposlenih kot tudi zunanjih sodelavcev, so lani znašali 78,67 milijona evrov, kar je dobre tri milijone več kot lani in dobrih šest milijonov več kot leta 2015.

Število zaposlenih na zadnji dan leta 2019 je resda manjše v primerjavi s predhodnim letom (v povprečju je bilo v letu 2019 na RTV 2287 zaposlenih!), a so se stroški dela redno zaposlenih kljub temu povišali. V primerjavi z letom prej so višji za 7,3 odstotka in so znašali 73,06 milijona evrov (načrtovani so bili še višji – 74,22 milijona evrov).

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.