Sporočilo za vse, ki potrebujete veterinarja v času koronavirusa

slika je simbolna

Tudi veterinarska zbornica Slovenije je v času epidemije Covid-19 sprejela ukrepe za zajezitev širjenja epidemije Covid-19 oziroma za zaščito delavcev v veterinarski stroki in uporabnikov njihovih storitev.

Kakšni so ukrepi veterinarske zbornice

  • omejitev delovnega časa ambulant,
  • zagotovljeni so le nujno potrebni veterinarski posegi, če je le mogoče, po predhodni najavi,
  • zagotavljanje 24-urnega dežurstva samostojno ali v dogovoru s sosednjimi ambulantami,
  • odpoved oziroma preložitev vseh nenujnih posegov,
  • odlog cepljenja proti steklini v času med 15. 3. 2020 in 15. 4. 2020,
  • odpoved osemenjevanja plemenic od 15. 3. 2020 za najmanj tri tedne.

Stranke se morajo na ambulantni pregled naročiti, tudi v primeru urgence morajo pred prihodom obvestiti ambulanto. Stranke naj vstopajo posamično in vzdrževati morajo najmanj 1,5 metra razdalje. Žival naj v ambulanti spremlja samo ena oseba.

Ob tem veterinarska zbornica te dni skrbnikom psov priporoča, da psov na sprehodih ne spuščajo s povodcev in da naj se psi, v izogib konfliktom in poškodbam, ne družijo in ne igrajo.

Zavetišča za zapuščene živali v izrednih razmerah izvajajo le nujne odlove in oskrbo zapuščenih živali. Skrbnikom živali priporočajo, da pogrešanje živali takoj javijo pristojnemu zavetišču, najditeljem živali pa svetujejo, da naj o tem najprej obvestijo zavetišče in preverijo, ali je žival pogrešana. Če ima pes ovratnico, naj preverijo, ali je na njej zapisan kontakt skrbnika. Številka mariborskega zavetišča za živali je 02 480 16 60 elektronski naslov[email protected].

Z upoštevanjem priporočil bodo slovenska zavetišča manj obremenjena, dodajajo v veterinarski zbornici.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.