Rupar besen, kot ris. Hrvati so čisto znoreli s cenami.

slika je simbolna

Draginja je vse večja, cene pa vse višje. Tudi to poletje smo že večkrat poročali o visokih cenah v nekaterih hrvaških mestih. Nadd cenami je ogorčen tudi predsednik stranke Glas upokojencev Pavel Rupar.


Nekatere cene Hrvatov so sicer podobne slovenskim, šokirajo pa zasoljene cene v posameznih restavracijah, ko je treba, recimo za kavo v Opatiji plačati denimo 5 evrov,  za palačinko na Makarski rivieri 5 evrov, za sadno kupo 17 evrov in tako dalje. Pišejo Slovenske novice.

Nekdanji župan Tržiča in poslanec, danes pa predsednik stranke Glas upokojencev Pavle Rupar  je tako na omrežju X pribil: »Hrvati so čisto znorel. Sem v Poreču, prazno po večini, pivo 7 €, kava 2,4€ v navadnih beznicah. V restavracijah pa.. Tričlanska družina gloda eno pico, drugi štirje eno porcijo kalamarov.. Greva takoj domov, ti so povsem izgubili stik z realnostjo..« Ob tem je objavil tudi fotografijo jedilnika s cenami. 

Tako je ribja plošča v restavraciji v Poreču kar 70 evrov, navadna juha 7 evrov, čevapčiči so 17 evrov, prilogi, kot sta krompir ali riž sta 6 evrov, navadna zelena solata je 5 evrov. Še najbolj normalno ceno ima ocvrti sir (brez priloge), ki je 9 evrov.

Slovenski upokojenci ob takih cenah, zagotovo ne bodo mogli več počitnikovati v Poreču?

 

VREME

Maribor
jasno
93%
2.1km/h
0%
21°C
23°
21°
20°
Sat
19°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.