Rupar ima rešitev za planiško sramoto. Upokojencem dajte 50% popusta

Slika iz Planice (zajem slike - RTV)

Planiška sramota, se nadaljuje. Kljub lepim uspehom naših športnikov, obiskovalcev v Planici na svetovnem prvenstvu ni od nikoder. Tudi slovenski biser Bled je včeraj, ko je bil v Planici prosti dan, sameval. turisti pa raje v Beljak, kjer je ceneje. Društvo 1. oktober ima rešitev?


Rešitev, ki se ponuja sama po sebi, pa so seveda upokojenci. Teh je kar 130.000. V društvu 1. oktober imajo zato rešitev. Društvo Inštitut 1. oktober je namreč v odprtem pismu predsedniku vlade dr. Robertu Golobu, predsednici države Nataši Pirc Musar, organizacijskemu odboru Planica 2023 in vsem, ki odločajo o tem dogodku, naslovilo prošnjo za popust za vstopnice upokojencem za Planico.

Predlog društva 1. oktober je, da vsem upokojencem z upokojensko izkaznico na blagajni priznajo 50-odstotni popust pri nakupi pijače in hrane, v Planici pa 30- odstotni popust. Rupar je ob tem dejal, da prav velike izgube zaradi tega ne bo, veliko število upokojencev pa bi obenem pomenilo promet in denar blagajni. “Obljubim lahko le, da bomo pomagali pri spodbujanju na tisoče upokojenk in upokojencev, ki bomo prišli na festival ponosa, na kraj ponosa in slovenskih uspehov! Dovolite, da tudi tokrat upokojenci rešimo prireditev in Slovenijo pred sramoto!” Je zapisal Rupar.

Sicer pa bodo jutri upokojenci na drugem vseslovenskem shodu. kot je zapisal Pavle Rupar, prav predsedniku vlade, zapeli Avsenikovo pesem: Planica, Planica. Mogoče se celo strezni in podpre predlog društva 1. oktober.

 

VREME

Maribor
jasno
41%
2.1km/h
0%
26°C
27°
24°
25°
Thu
17°
Fri
19°
Sat
21°
Sun
19°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.