Pred mestno hišo izžvižgali Jankoviča, ki se je skril za oknom. Množica vzklika mafija, mafija!

Aleš Primc, zajem slie

Ljubljanski mestni svet bo danes odločal o soglasju k izplačilu nagrad za delovno uspešnost v letu 2021 delu vodstva Zdravstvenega doma Ljubljana. Pred mestno hišo pa poteka protest. Zbralo se je okoli 500 ljudi.

Razmere v ZD Ljubljana in podelitev nagrade njegovi direktorici, kot enega od razlogov za protest, ki poteka danes pred sejo, navajajo v stranki Glas za otroke in družine. A protest pred mestno hišo bo usmerjen širše proti politiki župana Jankovića oz. njegovi “diktatorski vladavini”, kot so zapisali. Poleg ogrožanja zdravja mu očitajo ogrožanje demokracije, pa tudi pitne vode z izgradnjo kanalizacijskega kanala C0 na območju ljubljanskega vodonosnika.

Ko so Zoranu Jankoviču, pod njegovim oknom v mestni hiši zavrteli partizansko pesem je ta le odprl okno svoje pisarne, a so ga protestniki izžvižgali, zato se je s  svojim kislim nasmehom, kar hitro pospravil nazaj v pisarno.

Množica je pred mestno hišo v Ljubljani izžvižgala mestno koalicijo in žvižge namenila tudi predsednici države Nataši pirc Musar, predsedniku vlade Robertu Golobu, pa Luki Mescu, Tanji Fajon in ostalim.

Sklep, ki ga bodo obravnavali ljubljanski mestni svetniki, predvideva tudi, da bo direktorica ZD Ljubljana Antonija Poplas Susič za leto 2021 dobila nagrado v višini 993,81 evra bruto, ob tem pa 116,17 evra bruto. Pa čeprav si tega zaradi debakla z družinskimi zdravniki ne zasluži, kot pravi mestna opozicija.

Po besedah Aleša Princa bo naslednji shod že meseca marca pred sejo MOL!

(Video Top news.si)

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.