Rupar napovedal kazensko ovadbo zoper Roberta Goloba. RTV bojkotirala njegovo novinarsko konferenco

Društvo 1. oktober, zajem slike

Iniciativa Glas upokojencev in Inštitut 1. oktober pod vodstvom Pavla Ruparja se po košarici poslanskih skupin za vložitev zakona o interventnem dodatku k pokojninam obračata na državni svet. Hkrati napovedujeta kazensko ovadbo zoper premierja Roberta Goloba zaradi “zanemarjanja in nevestnega opravljanja funkcije” v vlogi ministra za zdravje.

Ker je koalicija (Gibanje Svoboda, SD in Levica) zavrnila predlog zakona za višje pokojnine, so se včeraj člani društva 1. oktober, sestali s predstavniki Državnega sveta RS. Pričakujejo, da jim bo zakon v parlamentarni postopek uspelo vložiti  s pomočjo državnega sveta. Če to ne bo uspelo, pa bodo tega vložili trije poslanci, katerih imen Rupar včeraj še ni razkril. Za naslednji teden pa je napovedal vložitev kazenske ovadbe zoper predsednika vlade Roberta Goloba, ki trenutno opravlja tudi funkcijo ministra za zdravje.

Kot piše portal Topnews.si, je Rupar za naslednji teden pa je napovedal tudi vložitev kazenske ovadbe zoper premierja Goloba, ki trenutno opravlja tudi funkcijo ministra za zdravje. Rupar predsedniku vlade očita zanemarjanje reševanja razmer v zdravstvu in dajanje “obljube na obljubo”, o zdravstveni reformi pa ni “ne duha ne sluha”. V kazenski ovadbi je tako napovedal sklicevanje na 258. člen kazenskega zakonika, ki določa, da se z denarno kaznijo ali zaporom do treh let kaznuje uradna oseba ali javni uslužbenec, ki zavestno krši zakone ali druge predpise, opušča svoje nadzorstvo ali kako drugače očitno nevestno ravna v službi, čeprav predvideva ali bi morala in mogla predvidevati, da lahko nastane zaradi tega hujša kršitev pravic drugega ali škoda na javni dobrini ali premoženjska škoda, in res nastane kršitev oziroma večja škoda.

Rupar prav tako pravi, da je 1,8 odstotka posmeh, oz. zaničevanje upokojencev, ljudje s 500 evri bodo dobili dvakrat po 9 evrov. Hrvaška je letos dvignila pokojnine za 10 odstotkov, Avstrija za 11 odstotkov in to je tudi njihova zahteva do vlade. Čudi pa se Zvezi društev upokojencev Slovenije (ZDUS) in Sindikatu upokojencev Slovenije, ki le kimajo in se strinjajo s to miloščino.

18. oktobra, ko je napovedan nov shod, pa naj bi se Ruparjevi utaborili na Trgu republike, saj je Rupar udeležence zadnjega protesta pozval, da naj s sabo prinesejo šotore, spalne vreče in kuhalnike ter ostalo kamping opremo. O shodu, ki bo 18. oktobra bomo še poročali.

Shoda se bodo, kljub ustrahovanju s strani finančne “policije” udeležili tudi Mariborčani, s posebni avtobusom, ki bo odpeljal ob 12.30 izpred Planeta Tuš.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.