Rupar, Robertu Golobu: “Vi ste največji prevarant v zgodovini Slovenije!”

upokojenci

Pokojnine, ki jih bodo upokojenci dobili nakazane na račun konec februarja, bodo še nekoliko višje kot januarja, ko so se že delno uskladile z inflacijo. Se je predvsem v levih medijih hvalil Robert Golob.


Pokojnine, ki bodo nakazane konec februarja, bodo še za 0,6 odstotka višje, kot je kazala delna januarska uskladitev. Redna februarska uskladitev glede na rast plač in povprečno letno inflacijo lani sicer od 1. januarja znaša 8,8 odstotka, a ker je bila delna redna uskladitev v višini 8,2 odstotka že januarja, bo ta mesec izplačana le razlika. A ker pravijo da se hvala, pod mizo val’a, tudi ta Golobova izjava ravno ne pije vode.

Predsednik vlade Robert Golob res samemu sebi verjame, pojma nima, ko se hvali o uskladitvi pokojnin. “Največji dvig pokojnin v zgodovini? G. Golob, nič niste dali, vzeli pa ste! Cene so najvišje v zgodovini! Ekstremno so višje cene elektrike, energetike, cene storitev, cene živil, naftnih derivatov in podobno, Inflacija je Poskočila za več, kot 10%. Vsem upokojencem pa ste dali zaušnico s 35 € obveznega zavarovanja. Vi ste Največji prevarant v zgodovini Slovenije.” Je za naš portal dejal Pavel Rupar.

Najnižja pokojnina v skladu z današnjim sklepom sveta od 1. januarja znaša 337,40 evra, zagotovljena pokojnina, ki je najnižji znesek za upokojence s polno delovno dobo, 748,27 evra, zagotovljena vdovska pokojnina največ 748,27 evra, najnižji znesek invalidske pokojnine pa 468,93 evra. Bi bilo pa dobro, da bi tako “svetovni menedžer” Golob in njegova “oproda” Mesec pojasnila, kako lahko nekdo preživi z 337.40 evrov, saj niti z 748 evro ne more, ob vsej draginji.

 

 

.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
72%
0.5km/h
62%
5°C
7°
3°
4°
Sun
2°
Mon
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.