Ruskega veleposlanika na Poljskem polili z rdečo barvo! (video)

Ruskega veleposlanika na Poljskem Sergeja Andrejeva so proukrajinski aktivisti danes v Varšavi polili z rdečo barvo, ko je na spomenik poskušal položiti venec ob dnevu zmage.


“V Varšavi se je med polaganjem venca na pokopališču sovjetskih vojakov zgodil napad na ruskega veleposlanika na Poljskem in ruske diplomate, ki so ga spremljali,” je na Telegramu sporočila tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova.

Slike, ki so jih objavile ruske tiskovne agencije, kažejo Andrejeva in več drugih oseb, ki imajo po oblačilih in obrazih polito rdečo barvo. Obkroženi so s protestniki, med katerimi imajo nekateri v rokah ukrajinske zastave. Poljska je sicer od začetka ruske invazije 24. februarja sprejela več sto tisoč beguncev iz sosednje Ukrajine. Danes pa v Moskvi poteka proslava ob dnevu zmage v spomin na zmago nad nacistično Nemčijo v drugi svetovni vojni.

VREME

Maribor
oblačno
84%
2.1km/h
91%
23°C
23°
22°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.