slika Twitter

Že 15 let pozabljena Trenta spet dela preglavice Janezu Janši, oziroma bolje rečeno, janša preglavice dela opoziciji, zato je treba ukrepati.

Levičarji z vsemi topovi nad Janšo

Specializirano državno tožilstvo je namerč včeraj na ljubljansko okrožno sodišče vložilo obtožnico zoper predsednika vlade in SDS Janeza Janšo, potem ko se je februarja po več kot petih letih končala sodna preiskava zaradi domnevno spornih poslov z zemljišči v Trenti.

po reci in piši 15. letih je novica spet privela na dan. Janša naj bi kaznivo dejanje (torej sporno prodajo zemljišča v Trenti) storil marca 2005, tožilstvo uvede preiskavo šele deset let kasneje – leta 2010 in ne boste verjeli obtožnico zoper Janšo so vloži včeraj, po celih petih letih preiskave?!

Spomnimo. Predsednik SDS Janez Janša je posestvo v Trenti kupil leta 1992. Obsegalo je zazidljivo parcelo s hišno številko in hišo tik ob Soči, v neposredni bližini avto kampa in večjega apartmajskega objekta. Lokacija je med najbolj atraktivnimi v Trenti, parcele posestva mejijo na obalo Soče. Zanjo je odštel 1,32 milijona takratnih tolarjev, kar bi bilo vredno okoli 22 tisoč švicarskih frankov. V časniku Finance so izračunali, da je to primerljivo s 30.220 franki, kar znaša 24.683 evrov. Leta 2005 je to zemljišče prodal Eurogradnjam za 131 tisoč evrov, ta pa naprej Imosu. Glavni očitek Janši je bil, da je Imos preplačal zemljišče. Nova komisija izvedencev je zdaj vrednost nekdanjega Janševega zemljišča v Trenti ocenila na 15 tisočakov.

Še en milni mehurček opozicije, ki bi tako rada prišla na oblast, se bo razpočil tudi tokrat. Ampak ker Patria ni več zanimiva, je pa zato Trenta, kot naročena. Vse za oblast. Volitve bodo očitno KMALU. Po neuradnih informacija pa smo že izvedli da Erika že pripravlja nove Tarče na to temo.

MG