Saj ni res, pa je: Sam general Maister se je odločil, da je Šiško pravi kandidat za župana?

Slika: FB profil Andreja Šiška

Ali je pri kandidaturi za župana vse možno? Lahko si pošten, delaven, priden, lahko si baraba, lopov, lahko si tudi zapornik. Vseeno to ni ovira za kandidaturo za župana. Zakon namreč nima omejitev volilne pravice v času kandidiranja, ki bi se nanašale na udeleženost v domnevnih sodnih ali drugih postopkih.

Za župana lahko kandidira vsaka polnoletna oseba s stalnim prebivališčem v občini, ni pa jasno opredeljeno, kaj bi se zgodilo, če bi bil Šiško čez mesec dni izvoljen za župana, v vmesnem času pa pravnomočno obsojen. Šiško je zaradi dogodkov, povezanih z štajersko Vardo namreč v priporu od 12. septembra, saj ga sumijo kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve v zvezi s kaznivim dejanjem oboroženega upora.

Nenavadno kandidaturo za župana Maribora, katerega je v imenu priprtega Andreja Šiška vložila stranka Zedinjena Slovenija so vložili včeraj na sedežu mariborske volilne komisije. Oddali so vlogo za župansko kandidaturo ter listo kandidatov za mestni svet.

Njegova (včasih) vročekrvna članica Zedinjene Slovenija Anica Bidar je dejala da se je sam general Rudolf Maister odločil, da je Andrej Šiško pravi kandidat za župana MOM. A je verjetno pozabila povedati, da je general Maister umrl že davnega leta 1934.

Tako bodo morali volivce namesto generala Rudolfa Maistra nagovarjati kar sami predstavniki Zedinjene Slovenije.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.