trije očetje
Slika: Sweet Me Photography

Trije očetje se očitno nekaterim ne zdijo gneča. Poliamorni trojček iz Kalifornije se je leta 2017 vpisal v zgodovino kot prva “družina” v državi, ki ji je uspelo, da se na rojstni list otroka zapiše kar tri starše.

NEVERJETNO TRIJE GEJEVSKI PARI IMAJO OTROKA

Ian Jenkins in njegova partnerja Jeremy Hodges in dr. Alan Mayfield, svoje “družine”,  v katero je sedaj vključen tudi še en sin Parker, ne vidijo kot nenavadne. “Dejstvo, da ima Piper tri starše, preprosto ni nič kaj takega(!!!) Sam imam tri starše – mamo, očeta in mačeho – in nihče ob tem nič ne pomisli,” v knjigi navaja Jenkins. “Zdi se, da nekateri mislijo, da gre za tono seksa ali kaj podobnega, ali pa, da smo nestabilni in moramo delati nore stvari. “Ampak” v naši hiši je res neverjetno navadno in domače.”

Najprej so morali najti nadomestno mamo. Na srečo se jim je prijateljica Delilah ponudila, da bo rodila njihovega otroka. Potem so prišli na vrsto odvetniki, saj so morali poskrbeti za to, da bodo imeli vsi moški enake starševske pravice. Ker pa je prišlo do zapletov je na pomoč priskočila prijateljica Meghan, ki je trojici podarila svoja jajčeca. Sledili so bolj zapleteni pravni postopki. “Morali smo skleniti pogodbe med vsakim moškim in žensko. Potem, ko je bil načrtovan še en cikel, smo ugotovili, da je potrebno pogodbe obnoviti,” je o izkušnji zapisal Jenkins in ob tem dodal, da njihova dodelava nikakor ni malo stala.

No in tako imajo trije očetje, otroka enega otroka. Pa to ni pravljica za lahko noč, to je novodobna Amerika.

PM