Policija, policiste,policija vnukinja

Kot smo že pisali TUKAJ, so včeraj v znak protesta na Ptuju v času ko so gotinski lokali zaprti, odprli lokal, kjer so prodajali pijačo. Obiskala jih je seveda policija.

Koliko kazni so dobili udeleženci protestnega shoda in lastnica gostinskega lokala?

Na terasi in parkirišču, pred enim od gostinskih lokalov na Ptuju, se je včeraj odvijal neprijavljen protestni shod, imenovan “Državljanska nepokorščina”, so nam sporočili iz PU Maribor.

Policisti  PP  Ptuj  so  ugotovili,  da  je  najemnica  gostinskega  lokala nedovoljeno  odprla  teraso  gostinskega  lokala  (ima izdano samo ustrezno dovoljenje za izdajo pijače in hrane pred vhodom v gostinski lokal, kjer jo prevzamejo),  kjer  je  postregla  goste  in jim izdajala račune. Na terasi gostinskega lokala so se nahajali udeleženci neprijavljenega javnega shoda, kar  je  bilo razvidno tudi iz majic z napisom »Državljanska nepokorščina«,
ki so jih nosili.

Na  kraju  prekrška  so  policisti ugotovili identiteto 20 udeležencev tega protestnega shoda. Vsem 20 udeležencem shoda bodo izdali plačilne naloge po členih  57/1-14  Zakona o nalezljivih boleznih (ZNB), saj so se nedovoljeno udeležili  shoda,  na  katerem  se  je zadrževalo več kot 10 oseb na javnem kraju,  ob  tem  pa  niso nosili mask ali drugih oblike zaščite ustnega ali nosnega predela obraza. Kazni bodo kar visoke!

Organizatorju  bodo  policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona  o javnih zbiranjih, po členu 38/I-4, ker je organiziral shod, ne da bi ga poprej prijavil, zato bo kazen tudi za to neumnost.

Lokal na Ptuju je torej delal le nakaj ur. Bodo pa policisti podali predlog drugemu prekrškovnemu  organu  (UVHR,  Inšpekciji  za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin) zaradi kršitve po členu 54/1-10, v zvezi s čl. 39/I-4 ZNB, ker   je   na   terasi  gostinskega  lokala  prodajala  pijačo  udeležencem protestnega shoda.

PM