Saj ni res, pa je! Z državnimi uradniki sestankuje Golobova ljubica in njen pes?

Očitno najnovejša ljubica, sicer še vedno poročenega Goloba dobiva vpliv tudi v politiki. In očitno ne samo ona, tudi njen pes. Nedavno sta se mudila pri državni sekretarki na sestanku za pravice živali,

V medijih se vse bolj izpostavlja nenavadna situacija, ko si je premier Robert Golob ne glede na to, da je (še) poročen, omisli ljubico, nekdanjo misico in lobistko Tino Gaber, ki očitno dobiva vse večji vpliv na področjih, ki jo posebej zanimajo – prehranskem (je zaprisežena veganka) in na področju zagovornikov pravic živali. Piše portal Reporter.

No, kaj ima Gabrova na krožniku, v bistvu ne zanima nobenega, tudi če bi jedla golobe, pa čeprav naj bi jo sosedje v bloku imeli dovolj, ker svojo balkansko glasbo jezi sosede. Bolj bode v oči dejstvo, da ima vse večji vpliv tudi v politiki, čeprav ni nič drugega, kot ljubica predsednika vlade. V premierjevem kabinetu naj bi namreč postala članica delovne skupine za pravice živali, naj bi pa tudi neformalno sodelovala v strateškem svetu za prehrano, ki je posvetovalno telo od predsednika vlade.

 

Kot piše Večer, je bila Gabrova v okviru »dialoga s civilno družbo« udeležena pri sestanku na temo pravic živali. Na sestanku so bili, kot piše v uradnem sporočilu na vladni strani, predstavniki prostovoljnega Društva Tačke pomagačke in drugi predstavniki zagovornikov živali. Sprejela sta jih državna sekretarka za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud Maksimilijana Polak (iz kabineta predsednika vlade) in vodja kabineta na ministrstvu za kmetijstvo Dejan Süč.

Kdo je Gabrovo povabil na sestanek in katero organizacijo zastopa na srečanjih z državno sekretarko, nismo uspeli izvedeti. Tudi tega ne, kakšno funkcijo je za mizo imel pes? 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.