Samo Bevk se je zmotil in prispeval k še enemu KUL porazu?

Slika: Idrija.com

Poslanci strank KUL so želeli na včerajšnji seji državnega zbora preprečiti, da bi zakon o zdravniški službi obravnavali po nujnem postopku.

Zmotni poslanec tokrat Samo Bevk iz stranke SD

Opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB so odločno nasprotovale odločitvi kolegija predsednika državnega zbora, da se nekateri pomembni zakonski predlogi – med njimi spremembe zakona o zdravniški službi – obravnavajo po nujnem postopku. Pod zahtevo, da odločitev o načinu njihove obravnave sprejme državi zbor, so se podpisali vsi poslanci strank KUL.

Državni zbor na včerajšnji izredni seji ni pritrdil njihovemu zavzemanju, da bi zakon o zdravniški službi obravnavali po rednem postopku. Za nujni postopek je glasovalo 43 poslancev, proti jih je bilo 42. Odločilno je bilo ravnanje poslanca opozicijske poslanske skupine SD Sama Bevka, ki se je pri glasovanju vzdržal – če bi pritisnil tipko proti, bi namreč levosredinskim strankam uspelo preprečiti hitenje pri sprejemanju omenjenega zakona. “Samo Bevk se je pri glasovanju zmotil,” so nam njegovo ravnanje pojasnili v poslanski skupini SD. Piše portal N1.

Obtoževanje  dela kul opozicije pa se je preselilo na družbena omrežja!

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.