šarec
šarec

Marjan Šarec se ne da. V slogu svojega lika Serpentinška še naprej spodkopava kredibilnost tej vladi in jo nenehno blati. V resnici pa niti ne ve zakaj.

ŠAREC NAD PREDSEDNIKA VLADE. TVITERAŠI MNOŽIČNO NAD ŠARCA

Slovenija je naročila 90 odstotkov odmerkov cepiv, ki ji v prvem in drugem četrtletju pripadajo po proporcialnem sistemu (‘pro rata’). Ta številka ni višja, ker decembra v drugem krogu nabave cepiva Biontecha in Pfizerja ni naročila ničesar, kažejo številke, o katerih razpravlja usmerjevalni odbor.  Slovenija je sicer naročila 80 odstotkov odmerkov cepiva Biontecha in Pfizerja glede na količino, ki bi ji pripadala v prvem in drugem četrtletju po sistemu pro rata glede na prebivalstvo. Ta delež sicer ni med najnižjimi. Slovaška je na primer naročila 56 odstotkov svojega deleža, Hrvaška in Bolgarija pa okoli 46 odstotkov.

Ves pameten, pa je prišel na plano Šarec z novo ugotovitvijo in rešitvijo. To pa je, da je čas za nove volitve. Zapisal je tudi. “No, zdaj je vse jasno. Funkcijo ministra za zdravje je opravljal Janez Janša. Bodo spet za vse krivi drugi? Edina rešitev je odstop vlade in nove volitve. Janez Janša pa naj ovadi samega sebe za nesposobnost, če je do drugih tako rigorozen. Nujno potrebujemo DELUJOČO strategijo cepljenja!”

A verjetno tudi na začudenje Šarca, se je pod to objavo vsulo ogromno kritik na Marjanov račun, saj se spominjamo njegovega fiaska ob prvem valu epidemije, ko je novi vladi zapustil prazna skladišča zaščitne opreme:

Tako kot je zapisalA ena od Marjanovih twitter sledilk: “Ko si bivši, si bivši!”

(Zapisi na družbenih omrežjih so nelektorirana in ne izražajo vedno mnenja portala e-Maribor)

PM