Sašo Hribar grozi Lojzetu Peterletu, da ga bo tožil

Sašo Hribar, slika družbena omrežja

V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) zahtevajo javno opravičilo zaradi izrečenih besed radijca Saša Hribarja, ki je v oddaji Radio Ga Ga dejal, da mu “gre na živce muzej slovenske osamosvojitve in njegovi prdci”, so zapisali na spletni strani združenja. 

Programski svetnik Sašo Hribar, sicer zaposlen na Radiu Slovenija, je v oddaji Radio Ga Ga,  v oddaji 21. aprila 2023 neposredno v prvi program Radia Slovenija med drugim povedal Da ni bilo osamosvojitvene vojne, nikoli! “Prdci iz Cankarjevega doma si postavljajo spomenik sovraštva in govorijo, da gre za spomenik osamosvojitve.” Je dodal Hribar. Je to res izrekel nekdo, ki je celo programski svetnik na RTV?

Čeprav je Hribar to izgovoril v svojem imenu, pa je izrabil za to nacionalni radio. V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve so nad povedanim zgroženi. “Tudi če bi bilo izrečeno v kontekstu satire, bi po našem mnenju šlo za nesprejemljivo retoriko, glede na dejstvo, da je bilo posebej poudarjeno, da gre za mnenje Saša Hribarja in je bila postavljena ločnica do ostalega dela oddaje, je zadeva nezaslišana,” so se odzvali v VSO. 

Po njihovem gre za nedopustno zlorabo javnega radijskega medija, glede izrečene vsebine pa so poudarili, da gre za eklatantno zanikanje osamosvojitvene vojne oziroma slovenske osamosvojitve kot vrednostnem središču Slovencev. “Ta je na podlagi plebiscitarne volje, kljub političnim delitvam, prvič v zgodovini povezala slovenski narod v samostojni in demokratični državi ter pomeni uresničitev njegovega največjega političnega cilja,” so še navedli v VSO.

Se je pa na Hribarjeve navedbe odzval Lojze Peterle, eden ključnih mož slovenske osamosvojitve. Med drugim je dejal, da je Hribar v času osamosvojitvene vojne dezertiral iz enote teritorialne obrambe in da so ga čez nekaj časa našli doma ter ga pripeljali nazaj. Za MMC je Peterle potrdil, da za navedbami stoji in da trenutno zgolj preverja, v točno kateri enoti je takrat Hribar bil.

Sašo Hribar je, kot je še poročal MMC, obtožbo že zavrnil in Peterletu zagrozil, da ga bo tožil?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.