To je ženska, ki je v Termah Snovik rešila utapljajočo deklico.

slika je simbolna/pixabay

Kot smo danes pisali,  so bili nedeljo nekaj po 17. uri so policisti obveščeni, da je v Termah, Snovik, na dnu bazena leži negibni otrok. Izkazalo se je, da gre za deklico, slovensko državljanko. 

Deklici pa je življenje rešila prisotnost Darje S., ki je bila  z družino v Termah Snovik. Potem ko je bila že nekaj časa z možem in otrokoma v bazenu, se je odločila, da bo zaplavala, in v trenutku, ko se je od družine oddaljila, je na tleh v bazenu, globokem vsaj meter in pol, opazila deklico. Ko se ji je približala, je ugotovila, da je deklica negibna in da nekaj ni v redu. Ni razmišljala, ampak jo je zgrabila, potegnila iz vode in začela klicati pomoč. 

Na njene klice na pomoč so se tudi preostali obiskovalci hitro odzvali, prav tako je na pomoč prišel reševalec, pobudo za oživljanje pa je prevzel tuji državljan, ki je pojasnil, da je pred kratkim opravil tečaj prve pomoči. Skupaj z eno od obiskovalk, ki je deklici dala umetno dihanje, sta tako do prihoda reševalcev deklico oživljala. Poleg policije so hitro prišli tudi gasilci iz PGD Srednja vas (enota AED), ki so na pomoč priskočili s kisikom, kar je zagotovo pripomoglo k srečnemu koncu.  Deklico so nato odpeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljano, od koder so sporočili, da njeno življenje ni ogroženo. Piše Siol.net,

Prava razsodnost mlade mamice Darje S., ki j tudi mati dveh fantkov, je deklici rešila življenje. Deklica, ki je slovenska državljanka je bila na bazenu skupaj z očetom in dvema sorojencema, mamice pa naj v bazenu nebi bilo. 

Deklici želimo čimprejšnje okrevanje, Darji S., ki je tudi  mama dvojčkov dvojčkov s cerebralno paralizo, pa en velik poklon.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.