SD-jeva (domnevna) tihotapka migrantov, še vedno na prostosti?

Tri leta je minilo od afere vinske kraljice in kandidatke za evropsko poslanko iz kvote stranke SD Lidije Mavretič, ko je tihotapila migrante preko meje, a epiloga na sodišču še ni. V bistvu se (domnevna) tihotapka še vedno prosto sprehaja?

Lidija Mavretič in njen mož Marko Hranilović sta bila obtožena tihotapljenja migrantov. Slovenija naj bi med tem soobtoženega Pakistanca Kaka Alija, ki je krivdo priznal in odslužil enoletno zaporno kazen izgnala. Mavretičeva in Hranilović pa sta trdita, da so se Pakistanci v njunih avtih znašli kar naenkrat. Piše portal 24.si

Kandidatka za Evropsko poslanko iz kvote SD Lidija Mavretič je pred petimi leti na sejmu vina in žganih pijač v Hongkongu celo predstavljala Slovenijo in svojo vinsko znamko Vino Kraljica, s katero ni bila preveč uspešna. Ob njej je takrat poziral tudi tedanji predsednik stranke SD, Dejan Židan. Kasneje je Mavretičeva precej neuspešno po Ljubljani začela voziti taksi. Ob izbruhu afere je bila samostojna podjetnica z blokiranim poslovnim računom. Mavretičeva naj bi bila, čeprav tega v stranki nočejo priznati, prisotna na kongresu SD pred prejšnjimi državnozborskimi volitvami. 

Minila so tri leta, sojenje proti Mavretičevi in soobtoženemu možu Marku Hraniloviću pa še ni niti razpisano. Pa sploh bo, glede na to, da ministrstvo za pravosodje vodi Dominika Švarc Pipan iz kvote SD?

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA