SD v rdečih številkah, LMŠ največji finančni “luzerji” volitev?

Propadla stranka LMŠ
Marjan Šarec šarca - LMŠ

Politične stranke so na Ajpesu objavile letna poročila za leto 2021. Z daleč največ prihodki se lahko pohvali Slovenska demokratska stranka (SDS), ki je z darili, članarinami, dotacijami države in lokalnih skupnosti zbrala več kot 1,9 milijona evrov. Globoko v rdečem pa je stranka SD.

Največji finančni  poraženci volitev, stranka LMŠ

Socialni demokrati imajo res pravo barvo-rdečo. Take so tudi njihove številke prihodkov in odhodkov za leta 2021. Stranka je ne samo, da je doživela pravi polom na volitvah. Tudi denarja bo vse manj. Lani so pozitivno poslovale še SAB (56.087 evrov), SD (23.033 evrov), Pirati (24.978 evrov), SNS (17.124 evrov) in SLS (7.995 evrov). V rdečih številkah pa so lani končali v strankah LMŠ (-64.454 evrov), DeSUS (-48.627 evrov) in Levici (-24.541 evrov). SD pa ostaja edina stranka, ki je z 663.592 evri bilančno edina v globokem minusu zaradi starih dolgov.

Šarčev LMŠ je daleč največji poraženec letošnjih volitev. Medtem ko je stranka še lani prejela 332 tisoč evrov iz državnega proračuna, bo z letošnjim izpadom iz parlamenta ta znesek nižji za okoli 180 tisočakov. V še večjih težavah se je znašel DeSUS, ki državnih dotacij zaradi slabega volilnega izida sploh ne bo več deležen. Močno so volivci udarili tudi Levico, ki so ji na letni ravni odvzeli dobrih sto tisočakov.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.