Tako pa Ljubica Jelušič (SD), o obrambnem ministru Marjanu Šarcu

Tako pa Ljubica Jelušič, o obrambnem ministru Marjanu Šarcu
šarec
fotomontaža, twitter

Včerajšnja novica dneva je zagotovo ta, da je kandidat za obrambnega ministra v Golobovi vladi Marjan Šarec. Nov politični obraz iz prejšnjega sklica Državnega zbora. O Šarčevih kompetencah na čelu ministrstva za obrambo je spregovorila nekdanja obrambna ministrica iz stranke SD, Ljubica Jelušič.

Nekdanja obrambna ministrica dvomi o primernosti Šarca za obrambnega ministra

Kandidat za stolček ministrstva za obrambo pripada poražencu tokratnih volitev, prvaku LMŠ Marjanu Šarcu. Bi pa rad njegov zvesti “kužek” še naprej postal Damir Črnčec, nekdanji šef Sove in svetovalec na Generalštabu Slovenske vojske. Piše Siol.net.

Nekdanja obrambna ministrica Ljubica Jelušič ni prepričana, da je Šarec primeren za obrambnega ministra. “Legitimitete z volitev tukaj ni. Da bi za človekom stala neka močna politična moč, močna stranka, ne moremo govoriti. O strokovnosti, ki bi bila potrebna za področje obrambe, zaščite in reševanja, pa tudi ne,” je v oddaji Planet 18 pojasnila Jelušičeva.

“V tem trenutku se mnogi ne zavedajo, da bo ravno pri področju obrambe treba dati več denarja, več resursov, več ljudi bo treba usposobiti in bolj bo treba delati za svojo obrambo. Tako kot smo počeli do zdaj, s figo v žepu, s pričakovanjem, da bodo druge države skrbele za našo obrambo, ne bo šlo več naprej,” je še izpostavila Jelušičeva. 

(video, Planet TV)

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.