Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Tako pa Ljubica Jelušič (SD), o obrambnem ministru Marjanu Šarcu

šarec
fotomontaža, twitter
Tako pa Ljubica Jelušič, o obrambnem ministru Marjanu Šarcu

Včerajšnja novica dneva je zagotovo ta, da je kandidat za obrambnega ministra v Golobovi vladi Marjan Šarec. Nov politični obraz iz prejšnjega sklica Državnega zbora. O Šarčevih kompetencah na čelu ministrstva za obrambo je spregovorila nekdanja obrambna ministrica iz stranke SD, Ljubica Jelušič.

Nekdanja obrambna ministrica dvomi o primernosti Šarca za obrambnega ministra

Kandidat za stolček ministrstva za obrambo pripada poražencu tokratnih volitev, prvaku LMŠ Marjanu Šarcu. Bi pa rad njegov zvesti “kužek” še naprej postal Damir Črnčec, nekdanji šef Sove in svetovalec na Generalštabu Slovenske vojske. Piše Siol.net.

Nekdanja obrambna ministrica Ljubica Jelušič ni prepričana, da je Šarec primeren za obrambnega ministra. “Legitimitete z volitev tukaj ni. Da bi za človekom stala neka močna politična moč, močna stranka, ne moremo govoriti. O strokovnosti, ki bi bila potrebna za področje obrambe, zaščite in reševanja, pa tudi ne,” je v oddaji Planet 18 pojasnila Jelušičeva.

“V tem trenutku se mnogi ne zavedajo, da bo ravno pri področju obrambe treba dati več denarja, več resursov, več ljudi bo treba usposobiti in bolj bo treba delati za svojo obrambo. Tako kot smo počeli do zdaj, s figo v žepu, s pričakovanjem, da bodo druge države skrbele za našo obrambo, ne bo šlo več naprej,” je še izpostavila Jelušičeva. 

(video, Planet TV)

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
61%
6.2km/h
0%
13°C
14°
12°
14°
Thu
10°
Fri
8°
Sat
6°
Sun
4°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.