SDS uspela s pobudo po preiskovalni komisiji DZ, zaradi kanala C0

Kanal C0, slika: twitter

Ker obstaja utemeljen sum, da pri projektu javnega povezovalnega kanala C0 prihaja do številnih nepravilnosti, kršitev zakonodaje in političnega vplivanja na izigravanje zakonodaje pri postopku za izdajo vodovarstvenega soglasja, je bila na pobudo Slovenske demokratske stranke (SDS) ustanovljena preiskovalna komisija.


Nameravani projekt predstavlja poseg na vodovarstvenem območju, ki napaja zajetji pitne vode Šentvid in Kleče. Gre za vodonosnik, ki predstavlja pomemben vir pitne vode ne samo za prebivalce Mestne občine Ljubljane ampak širše. Kot je danes na novinarski konferenci poudarila poslanka Anja Bah Žibert, je pravica do pitne vode ustavno zaščitena. “Nihče v tej državi te nenadomestljive dobrine ne sme ogrožati. Gre za ekološko nasilje in ekološki kriminal, saj se ogroža pitna voda za več kot 300 tisoč prebivalcev.” 

Za nameravani poseg bi bilo potrebno izvesti presojo vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstveno soglasje. Prav tako omenjeni projekt nima ocene požarne varnosti in potresne varnosti. Gradnja se nadaljuje, kljub temu da MOL nima vseh ustreznih dovoljenj za gradnjo. Z zlorabo moči prihaja tudi do incidentov, pri čemer lastnike zemljišč, ki opozarjajo na nezakonitosti pri gradnji, skušajo odstraniti z uporabo sile.

Koalicija se na poziv Slovenske demokratske stranke ni odzvala. “Računali smo, da bo prevladal razum, a objem z županom Jankovićem je očitno močnejši” je na novinarski konferenci dodala Anja Bah Žibert. V Slovenski demokratski stranki skupaj s poslanci Nove Slovenije menimo, da je nujno in potrebno, da se skliče parlamentarna preiskovalna komisija o ugotavljanju zlorab pri gradnji javnega povezovalnega kanala C0 zaradi suma, da so bili postopki pri tem vodeni nepregledno, nepravilno in nezakonito. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.