Arso izdal rdeče opozorilo. Posebno hudo je na področju Maribora!

Zaprta cesta v Malečniku, slika e-maribor.si

Agencija za okolje (Arso) je za vzhodni del države razglasila rdeče opozorilo. Po novih obilnih padavinah bodo reke znova močno narasle.

Razmere na območju Mestne občine Maribor se v zadnjih 24 urah kljub novemu deževju niso bistveno spremenile. Dodatno so danes po besedah poveljnika civilne zaščite Sama Robiča zabeležili en zemeljski plaz, dvema družinama pa so že v ponedeljek zvečer iz previdnosti svetovali umik iz hiš, ki jih ogrožajo plazovi.

Cesta v Malečniku je še vedno popolnoma zaprta. V Hočah so gasilci po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje danes izčrpali vodo, ki je zalila klet, skladišče in kotlovnico gostinskega objekta. V Pernici so nudili pomoč pri delni sanaciji in pokrivanju plazu s PVC-folijo, ki ogroža gospodarsko poslopje. Na območju občine Šentilj se je do tega trenutka zaradi obilnega deževja sprožilo vsaj 13 plazov. V večini primerov gre za premike zemljine, ki neposredno nikogar ne ogrožajo, v dveh primerih pa sta ogrožena stanovanjska objekta.

slika, Maribor24

Tudi v Šentilju so gasilci nudili pomoč tudi pri pokrivanju razmočene zemljine, ki ogroža stanovanjsko hišo in lokalno cesto, ter tehnično pomoč pri čiščenju odtočnih jaškov in s tem preprečili vdor meteorne vode v gostinski objekt. S preprečevanjem plazov se ukvarjajo med drugim tudi v Lovrencu na Pohorju ter na območju Svete Trojice in Svetega Andraža v Slovenskih goricah ter Svetega Jurija ob Ščavnici.

slika, Maribor24

O poplavah v severovzhodni Sloveniji danes poročajo še iz Cirkulan, Ljutomera, Markovcev, Ormoža in Rogaške Slatine.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.