Se bo Tone Partljič tudi letos vmešal v lokalne volitve?

slika: politikis

Znani mariborski pisatelj Tone Partljič, je kljub temu, da je v pokoju, kako kot tudi njegova bivša stranka LDS, očitno še vedno predan politiki. Pred štirimi leti je bil tudi pobudnik Fištravčeve kandidature za župana MOM in velik nasprotnik Kanglerjeve vladavine.

In kaj pravi dober mesec pred volitvami?  Potrebujemo nekoga, ki bo znal mobilizirati mestni svet. Mariborski župani in mestni svet so ogledalo neke psihoze v Mariboru. Celoten Maribor bi potreboval očiščenje, streznjene in iti naprej. Zdi se, da smo v Mariboru malo zaostali, pravi pisatelj in nekdanji poslanec LDS Tone Partljič, ki naj nad Fištravcem ne bi bil več tako navdušen, je povedal za SIOL.net. Eno je biti teoretik, drugo pa je voditi mesto. Problem Fištravca je, da se ni obdal s pametnejšimi ljudmi od sebe.

O Kanglerju pa je povedal, da bi se mu rad enkrat opravičil, ker je proti njemu nastopal zaradi sodnih postopkov. Sicer pa pa pravi, da bi ga bilo vseeno strah, če bi spet zmagal Kangler, ker se mi zdi, da ni dorasel Mariboru. Ne intelektualno ne organizacijsko.

No sicer pa je Parljič zaradi vmešavanja v lokalno politiko marsikomu trn v peti. Ne samo, da je bil najbolj znan vstajnik, ki je pomagal rušiti mariborskega župana Franca Kanglerja. V kabinetu župana MO Maribor namreč sedaj sedi Simona Partlič, ki naj bi bila Partljičeva nečakinja in naj bi jo Fištravec zaposlil kar brez ustrezne izobrazbe. Partljiča je zaradi prijave suma ekstremističnega delovanja v času mariborske vstaje zaslišala celo preiskovalna komisija DZ za oceno delovanja ekstremističnih skupin. Ob tem so se nemudoma oglasili “njegovi” – Društvo slovenskih pisateljev, kjer so sporočili, da je njegovo zaslišanje pomenilo nezaslišano sramoto za slovenski parlamentarizem. Prav zanimivo pa je, da je Partljič tudi podpornik  ljubljanskega župana Zorana Jankovića in očitno sedaj tudi podpornik kandidata za mariborskega župana Šaša Arsenoviča. Kakšno naključje?!

MZ

VREME

Maribor
pretežno oblačno
45%
1.5km/h
75%
23°C
25°
22°
21°
Mon
14°
Tue
13°
Wed
13°
Thu
14°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.