Še ena fašistična zamisel Golobove vlade? Zradirati Muzej slovenske osamosvojitve?

Golob
slika, fotomontaža

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) odločno nasprotuje odločitvi o likvidaciji Muzeja slovenske osamosvojitve z združitvijo z Muzejem novejše zgodovine Slovenije, ki jo je sprejela ministrica za kulturo aktualne vlade Asta Vrečko v petek, 21. oktobra.

Fašističnih metod se zadnje čase na veliko poslužuje Golobova vlada? Od tega, da vidijo v državi le eno vladajočo stranko in le enega vladajočega vodjo, do ukinjanja Muzeja slovenske osamosvojitve, kot temelja slovenstva in nastanka slovenske države. Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) temu odločno nasprotuje.

“Če primerjam tisti čas, ko smo menjali režim z današnjem, bi lahko rekel, da je bilo takrat več dialoga, več kulture, spoštovanja drugega, pa je šlo za velike zadeve. Danes se vse skupaj pretaka v eno veliko zdraho,” 

Predsednik osamosvojitvene vlade Alojz Peterle je na tiskovni konferenci, kjer sta bila prisotna tudi član predsedstva Združenja VSO in predsednik prejšnje vlade Janez Janša in predsednik SLS Marko Balažic, je uvodoma, ko se je dotaknil razloga, zakaj je bila tiskovna konferenca sploh sklicana, spomnil na leta pred letom 1990, ko se je vedelo, za kaj se je borilo in za kaj protestiralo. Poudaril je, da je bil vesel, ko je marca lani po zaslugi vlade, ki jo je vodil Janez Janša, prišlo do odločitve, da se ustanovi posebna muzejska ustanova z imenom Muzej slovenske osamosvojitve.

Golobova vlada sedaj na silo ukinja Muzej slovenske osamosvojitve, pod krinko “združevanja” z Muzejem novejše zgodovine, v nov skupni muzej, za katerega (niti) imena, pazite, še nimajo?! Kot piše Pižareport naj bi za direktorico tega novega fantomskega muzeja prišla, no, se tako rekoč vrnila, Katja Širok, ki sicer slovi tudi po tem, da je bila kot direktorica Muzeja novejše zgodovine izrazito samopašna, nagnjena k mobingiranju, posledica tega pa naj bi bili celo psihični zlomi nekateri zaposlenih. 

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
86%
3.1km/h
100%
3°C
4°
2°
2°
Wed
1°
Thu
2°
Fri
3°
Sat
4°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA