Se ji je zmešalo? Tanja Fajon grozi, z oviranjem črpanja denarja iz EU skladov?

Fajon tanji

Je pokvarjenost, tisto, kar žene Socialne demokrate naprej? Drugače težko razumemo namero, da bi Tanja Fajon rada sprožila uredbe o pogojevanju spoštovanja vladavine prava.

Tanja Fajon bi spet rada nagajala?

Fajonova je, poleg svoje že pregovorne zaskrbljenosti, izrazila tudi namero, da bo v Evropskem parlamentu vztrajala tudi pri sprožitvi uredbe o pogojevanju spoštovanja vladavine prava. Torej da bo skušala ovirati investiranje naših skupnih EU sredstev, za naložbe v nove bolnice, domove za starostnike, šole, vrtce, ceste, okolje itd.

Prav zanimivo. Fajonova piše, kako je zaskrbljena, hkrati pa grozi, da bo v Evropskem parlamentu ovirala investiranje naših skupnih EU sredstev. “Nižje skoraj ne gre,” je pripomnil predsednik vlade Janez Janša. Poslanka Alenka Jeraj je spomnila, da bomo v prihodnjih desetih letih 2 milijardi evrov porabili za investicije v zdravstvu – je res to razlog za skrb ali bi nas morale veliko bolj skrbeti namere Fajonove, ki so jih nekateri označili že za veleizdajo države? Ovirati črpanje iz EU skladov za naložbe v nove bolnice, domove za starostnike, šole, vrtce, ceste, okolje je nizkotno dejanje, pravi Aleš Hojs.

Sicer pa tudi ta Tanjina Izjava ni padla ravno na plodna tla: “Pred plenarnim zasedanjem #EP, ki bo prihodnji teden, razpravljamo tudi o nujnosti vzpostavitve Evropske zdravstvene unije. izpostavljamo spodbujanje solidarnosti v #EU, saj je pandemija razkrila, kako pomembno je sodelovanje med državami.”

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.