Se lahko popolnoma zakonito znebimo mesečne položnice za RTV? Ponujamo rešitev!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]V teh dneh je veliko govora o neplačevanju RTV naročnine, katera je že leta vsiljena ljudem, če gledajo nacionalno TV ali ne. Še posebej je RTV na udaru sedaj, ko je začel veljati novi, Golobov zakon o RTV in ko so si na RTV dovolili, da ne bodo prenašali shoda upokojencev.


Kako se v bistvu znebiti RTV prispevka in mesečne položnice pa da s tem ne kršimo nobenega zakona? Odgovor ponujajo a portalu Ljudski glas, kot piše Jure Trunk.

Ste se kdaj vprašali zakaj plačujete RTV prispevek? Imate dovolj te pristranske in neprofesionalne javne hiše? Veliko je bilo že izrečenega in zapisanega na to temo, od obupne kvalitete programa in oddaj, slabem pokrivanjem športnih dogodkov, obupnih športnih komentatorjih, neprofesionalnega in pristranskega poročanja in v zadnjem času, tudi odpovedi programov slovenske glasbena kulture.  Različnih razlogov, zakaj nekdo noče plačevati RTV harača je verjetno več, kot je zaposlenih v javni hiši RTV, kar je okoli 2500 javnih parazitov, prisesanih na državne jasli. 

Poleg tega RTV Slovenija krši svoj lastni zakon, kjer v 5 členu izrecno piše, kaj je naloga nacionalne televizije. Torej, načelo resničnosti, nepristranskosti in celovitosti informacij, človekovo osebnost in dostojanstvo, načelo politične uravnoteženosti ter svetovnonazorskega pluralizma, zagotavljati nepristransko in celovito obveščenost, tako da imajo državljani možnost svobodnega oblikovanja mnenj, spoštovati načelo politične neodvisnosti in avtonomnosti novinarjev in uveljavljati profesionalno etiko poročevalcev, dosledno razločevanje informacij in komentarjev v novinarskih prispevkih.

Postopek odjave je sila enostaven. Enostavno se odjavite od RTV prispevka z obrazcem Odjava RTV sprejemnikov, ki ga najdete TUKAJ

V kolikor vas obišče RTV inšpektor brez sodne odločbe ga pod nobenim pogojem ne spustite v stanovanje ali avtomobil. V kolikor vas obišče RTV inšpektor s sodno odločbo (praktično minimalna verjetnost), ki mu dovoljuje ogled notranjosti vašega stanovanja, preprosto pokažite vse svoje naprava in po resnici izjavite, da ste jih kupili pred enim tednom preko malih oglasov (zato so rabljene in brez računa) in jih boste prijavili v 30 dnevnem roku kakor to predvideva zakon, s tem niste v nobenem prekršku.

Niste v prekršku, ker 5. odstavek 31. člena Zakona o Radioteleviziji Slovenija, določa, da ste dolžni RTV sprejemnik (ali druge naprave) prijaviti v 30 dneh od dneva pridobitve, kar seveda tudi naredite. V kolikor začnete ponovno prejemati položnico za plačevanje RTV prispevka, enostavno ponovite postopek odjave. So zapisali na portalu Ljudski glas.

Če ta postopek naredi vsaj 10.000 ljudi, potem bodo tudi na RTV dognali, da se iz ljudi ne smejo delati norca.

(Informacije v zapisu so zgolj izobraževalne in informativne narave in niso namenjene hujskanju k neplačevanju RTV prispevka.)[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

VREME

Maribor
rahel dež
75%
3.1km/h
100%
8°C
12°
6°
8°
Thu
3°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.