slika: eKoper

V koprskem zavodu za šport so zadovoljni, da rezultati včeraj odvzetih vzorcev kažejo boljše stanje in da je morje manj onesnaženo. Kopalce pa predvsem zanima, zakaj na kopališču zaposleni niso opazili, da je z vodo nekaj narobe.

Od petka dalje na kopališču rdeča zastava

V Marjetici Koper ocenjujejo, da je bilo sobotno izdatno izpiranje omrežja učinkovito. Zdaj nadaljujejo iskanje drugih mogočih onesnaževalcev v sistemu. Direktor Marjetice Koper Alfred Draščič pravi, da “na kakšnem delu hudournika bi znalo biti tudi nekaj črnih priključkov. Dejavnosti z moje strani so postavljene, načrt bo predstavljen jutri in od jutri naprej začnemo pregledovati tudi to.”

Kopanje v Žusterni in na odseku od kopališča Žusterna do vključno Moleta do preklica odsvetujejo tudi na agenciji za okolje (Arso).

Rdeča zastava bo zagotovo visela še danes in jutri. Ko bosta dva zaporedna vzorca kazala parametre znotraj dovoljenih meja, bodo kopališče odprli. Zadevo preiskuje tudi policija, ki preverja dejstva in okoliščine suma storitve kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja.

vir: RTV SLO

M.G.