slika: facebook

Vse manj brani časnik z (levo) težo večer naj bi se pripravljal za stačej. Ne samo da naj bi naklada padala, tudi bralcev naj bi bilo vse manj.

Se večer pripravlja na stečaj?

Tiskana naklada Večera naj bi upadla na 17 tisoč izvodov, nedeljska izdaja pa na 5 tisoč izvodov, kar pomeni, da naj bi se časopisa med tednom prodajala le še okoli 8 do največ 12 tisoč izvodov, to je preostalim naročnikom med izrazito starejšo štajersko populacijo, ki po naravnih zakonih počasi odhaja, medtem ko naj bi po trgovinah ali kioskih ostajali celi kupi neprodanih časopisnih izvodov. Prodaja spletnih naročnin, četudi po dumpinški ceni 0,99 evra mesečno, pa naj bi se  izkazala za debakel, piše Požareport.

Očitno levo brane novice niso več taki hit, kot so nekoč bile. In očitno niti Socialni demokrati, kateri naj bi bil prisesani na Večerove seske, ne verjamejo več v obstoj časnika s težo. A težo bolj pri levih volivcih. Spominjamo se, kako je Večer odkrito navijal za odstop Kanglerja in podpiral proteste proti njemu, kako navijaško je podpiral takratnega župana Fištravca. Ko se jim je le ta zameril, so šli Večerovci v totalno propagando z Arsenovičem, kjer se sedaj, kot poročajo, cedita le med in mleko. Ko bi se le! Tudi sedanje poročanja Večera je v njihovem slogu, samo da ni Janša ali SDS?

Kot piše Požareport naj bi se ta časopis pripravljal na stečaj. Lastnika Uroš Hakl in Saša Todorović naj bi pravkar prodala tudi edino zadnje vredno premoženje mariborskega Večera, legendarno stavbo tega časopisa – sredi Maribora, tik ob Trgu Leona Štuklja.

Kaj torej Večeru sploh še preostane, potem, ko se za njihove leve članke ne zmeni več nihče?

PM