Se poslanka SD na mariborskem sodišču spreneveda?

Poslanko bremeni zloraba uradnega položaja in napeljevanje k ponarejanju poslovnih listin

“Nisem kriva,” je sodniku mariborskega okrožnega sodišča Boštjanu Polegeku zatrdila Bojana Muršič, poslanka SD. Na zatožni klopi se je znašla zaradi obtožnice, ki jo je zoper nekdanjo občinsko svetnico vložila ruška občina.

Konec leta 2015 naj bi bila Muršičeva izrabila svoj položaj, da bi sebi pridobila protipravno premoženjsko korist, naj bi za delo svetniške skupine SD v Rušah naročila pri podjetju Vini skupaj 30 termo flis jopic – gre za 13 ženskih in 17 moških rdečih jopic -, s tem naj bi nenamensko porabila sredstva, namenjena za delovanje svetniške skupine. Matica Dinghauserja iz podjetja Vini, ki je sicer obtožen ponarejanja poslovnih listin, naj bi bila napeljala, da je na račun namesto jopic vpisal pisarniški potrošniški material v skupni vrednosti 641 evrov, od česar naj bi jopice predstavljale 341 evrov. Kot trdi odvetnik Kac, ki zastopa ruško občino, če račun ne bi bil tako sestavljen, Muršičeva jopic ne bi naročila.

Sprenevedanje poslanke?

Glede na to, da je poslanka SD namesto naročenega pisarniškega materiala, naročila rdeče flis jopice, po razkritju afere pa je te jopice plačala sama, ter tudi odstopila, kot občinska svetnica, ona še vedno trdi, da ni kriva? Ja kdo pa je potem kriv?

vir: Večer

M.G.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.