Državni zbor je po nekaj mesecih mazaških akcij pred parlamentom in po celotni državi le pričel s pogovori, da sovražni govor in nasilje nista zaželena.

Grožnje deležna poslanka SMC

Mazaškim akcijam ni konca, kljub temu, da so poslanci in desno usmerjeni novinarji postali tarča številka ena v Sloveniji. Sinoči je državni zbor ravno razpravljal o sovražnem govoru in grožnjah, medtem pa so mazači obiskali dom poslanke SMC Monike Gregorčič. Kljub temu, da živimo v demokraciji in da vlado vodi človek, ki je bil izvoljen na volitvah, pa sovražniki trenutnega sistema vztrajajo pri svojem “fašizmu”. Gregorčičevi so na vrata nalepili plakat z “opozorilnimi znaki fašizma”. Medtem pa so poslanci sklenili, sovražni govor ni zaželen, s čimer pa se ne strinja vrhovni tožilec Aleš Butala, ki bi pred napadi raje ustvaril “preventivo”. Pišpe Nova 24TV.

Kljub vsemu poslanci pod pritiski ne padajo in ohranjajo svojo pokončno držo ali kot se je izrazil poslanec SMC Gregor Perič, ki so ga prav tako obiskali na domu: “Grožnje me delajo samo močnejšega.”

PM