Selitev Mariborske knjižnice v nekdanjo stavbo Probanke

Vir: Pixabay

Mariborski mestni svetniki so julija na izredni seji sklenili, da se bo Mariborska knjižnica selila iz prostorov na Rotovškem trgu v nekdanjo stavbo Probanke na Trgu Leona Štuklja.

Iz Ministrstva za kulturo so sporočili, da mesto ne more računati na državna sredstva, ki bi bila zagotovljena, če bi obnavljali stavbo knjižnice na Rotovškem trgu. Stavba Probanke na Trgu Leona Štuklja, je v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) in zato nimajo vpliva.

Ob tem pa iz Mariborske knjižnice sporočajo, da je Čitalnica na Rotovškem trgu 1 v Mariboru zaradi nujnih vzdrževalnih del od ponedeljka, 11. septembra, do vključno sobote, 16. septembra 2017, zaprta.  Dnevno časopisje je v tem času bralcem na voljo v Pionirski knjižnici Rotovž, Rotovški trg 6, Maribor.

Ureditev primernih prostorov mariborske knjižnice je župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec želel izpeljati že od nastopa mandata. S sedanjim predlogom preselitve knjižnice v prostore bivše Probanke, so prepričali tudi vodstvo mariborske knjižnice, ki soglaša s tem predlogom. Dragica Turjak, direktorica Mariborske knjižnice, je ob sprejetju sklepa o selitvi knjižnice povedala, da so se deset let trudili za preselitev knjižnice, da realno gledano projekt novogradnje na Rotovškem trgu danes žal več ni mogoč, knjižnica pa zaradi dotrajanosti prostorov ne more več čakati.

M. T.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.